n-Deklination (der Junge → den Jungen) (-n/-en alan eril isimler)
Bazı eril isimler Nominativ dışındaki tüm hâllerde -n/-en eki alır (n-Deklination): der Junge → den/dem/des Jungen. Bu gruba çoğu canlı/meslek isimleri girer: der Student, der Kunde, der Mensch, der Nachbar, der Herr (Sg. -n, Pl. -en). Doğru biçimi alıştırmada bulacaksın. Tüm içerik Almancadır.
Tanıma: hâli doğru biçimle eşleştir.
Eşleşen: 0 / 6Kısa cevap
n-Deklination alıştırmasında ne var?
n-Deklination alıştırması B1 seviyesindedir ve 5 adımdan oluşur; toplam 30 soru içerir: 6 eşleştirme, 18 çoktan seçmeli soru ve 6 boşluk doldurma.
Adımlar sırasıyla: Eşleştir · Çekim · Kapsam · Richtig/Falsch · Yaz.
Her cevaptan sonra anında geri bildirim verilir; alıştırma tarayıcıda çalışır, üyelik veya kurulum gerektirmez ve ücretsizdir.
n-Deklination konusunu nereden çalışabilirim?
Bu alıştırmanın konu anlatımı N-Deklination — Almanca Zayıf İsim Çekimi (A2/B1) sayfasındadır. Kuralı oradan okuduktan sonra bu sayfadaki 30 soruyla pekiştirebilirsin.
Yeni Almanca içeriklerinden ilk siz haberdar olun
Yeni ders, sınav kaynağı ve çalışma materyali yayınlandığında e-postanıza kısa bir bildirim gönderelim. İstediğiniz an çıkabilirsiniz.
