Adjektivdeklination (belirli artikelden sonra: -e / -en)
Belirli artikelden sonra (zayıf çekim) sıfat yalnız iki ek alır: -e → Nominativ tekil + Akkusativ feminin/neutr; -en → geri kalan her yerde (Akk. eril, tüm Dativ, tüm çoğul). Tüm içerik Almancadır.
Tanıma: artikel türü ve hâli, ona uyan örnekle eşleştir. Üç çekim tipi birlikte.
Eşleşen: 0 / 10Kısa cevap
Adjektivdeklination alıştırmasında ne var?
Adjektivdeklination alıştırması B1 seviyesindedir ve 5 adımdan oluşur; toplam 50 soru içerir: 10 eşleştirme, 30 çoktan seçmeli soru ve 10 boşluk doldurma.
Adımlar sırasıyla: Eşleştir · Belirli art. · ein/artikelsiz · Richtig/Falsch · Yaz.
Her cevaptan sonra anında geri bildirim verilir; alıştırma tarayıcıda çalışır, üyelik veya kurulum gerektirmez ve ücretsizdir.
Adjektivdeklination konusunu nereden çalışabilirim?
Bu alıştırmanın konu anlatımı Adjektivdeklination — Almanca Sıfat Çekimleri (A2/B1) sayfasındadır. Kuralı oradan okuduktan sonra bu sayfadaki 50 soruyla pekiştirebilirsin.
Yeni Almanca içeriklerinden ilk siz haberdar olun
Yeni ders, sınav kaynağı ve çalışma materyali yayınlandığında e-postanıza kısa bir bildirim gönderelim. İstediğiniz an çıkabilirsiniz.


