Son Haberler
Anasayfa / Almanca YDS Kursu

Almanca YDS Kursu

YDS Sınavı Hakkında Bilgi

YDS Sınavı Ne Zaman Yapılacak,YDS saat kaçta başlıyor,YDS Sınavında Nelere Dikkat Edilmeli,İşte YDS 2015 Sınavı Hakkında Notlar…

YDS kursu Eskişehir-İstanbul YDS -Almanca Kursu İstanbul

Belli bir seviyede Almanca biliyorsanız “YDS” sınavına girmeniz gerekiyorsa benimli iletişime geçebilirsiniz.

https://www.almancaeskisehir.com/iletisim-contact

istanbul yds, istanbul yds kursu, almanca kursu istanbul

Kimler Almanca YDS ye girebilir?

Bu sorunun yanıtı isteyen herkes olmalıdır…

YDS Almanca Zor mudur? 

YDS iyi seviyede kelime ve okuma becerisi ister dolayısıyla bu sınav orta seviye Almanca bilenler ve üst seviyeler içindir.Ancak sınavı biraz tanıyarak ve belli taktikleri kullanarak iyi bir puan almak zor değildir.

Sınav Kitlesi

YDS’ye hazırlanan Almanca öğretmenleri,Üniversite öğrencileri ve bu sınav belgesine ihtiyacı olan herkes…

YDS İlkbahar ve sonbahar dönemi hangi dillerden yapılıyor?

YDS İlkbahar Dönemi Sınavı, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden, Sonbahar Dönemi Sınavı ise sadece Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusçadan yapılacak.

YDS saat kaçta başlıyor?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar dönemi saat 9:30’da başlayacak?

YDS’de sınav süresi kaç dakika?

YDS’de sınav süresi toplam 150 daika

YDS’de adaylara kaç soru sorulacak?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nda (YDS) toplam 80 soru soruluyor

YDS puanları ve seviyeleri

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

YDS’ye kimler başvuru yapabiliyor sınav hangi amaçla yapılıyor?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na (YDS), yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavları, KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanacak adaylar, Tıpta uzmanlık ile Diş hekimliğinde uzmanlık sınavlarına girecekler, yurtdışı denklik sınavlarına gireceklerle memuriyette dil tazminatı alacak olan adaylar girebiliyor.
ÖSYM’den yapılan açıklama şöyle;

YDS’ye, doçent adayları ile doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adaylarla yüksek lisans programlarına başvuru yapacak lisans programı mezunları ile lisans programlarında okuyan öğrencilerin de başvuru yapması ve başvuracakları üniversitenin belirlediği puanı almaları gerekiyor.

2013 yılından beri KPDS, ÜDS dil sınavlarının kaldırılarak yerine YDS’nin getirilmesinin ardından yabancı dil puanı için öğretmen adaylarının da bu sınava girmeleri gerekiyor. KPSS Lisans Sınavlarında (Lisans/A Grubu ve Öğretmenlik) yabancı dil testi yer almayacağı için Yabancı dil testi sonucunun belirli ağırlıklarla katılarak hesaplandığı KPSS puan türleri, 2013 yılından itibaren Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) puanı ile ağırlıklandırılarak hesaplanıyor.

KPSS Lisans sınavlarında yabancı dil testinin de ağırlıklandırılarak hesaplandığı puanları edinmek isteyen adayların YDS’ye Almanca, Fransızca ve İngilizce testlerinin birinden girmeleri zorunludur. YDS’ye katılmayan veya Almanca, Fransızca ve İngilizce dışında bir yabancı dilden sınava katılan adayların, yabancı dil testi sonucunun belirli ağırlıklarla katılarak hesaplandığı KPSS puan türleri hesaplanmaz. KPSS’den sonra elde edilecek Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları, yabancı dil ağırlığı içeren bir sonraki KPSS puanlarının hesabında dikkate alınır.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları kaç yıl geçerli?

ÖSYM’nin aldığı karar uyarınca Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacak. YDS geçerlilik süresini başvuru yapılan kurum (üniversiteler, ve diğer kurumlar) belirleyecek. Bununla birlikte YDS sonuçları Yabancı dil tazminatı ile ilgili olarak; 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesine göre, sınavda alınacak puanlar sınav tarihinden itibaren beş yıl süreyle geçerli olacak.

Bu konuda 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesinde (Değişik: 20/3/1997 – KHK – 570/15 md.) “…Bu madde uyarınca yapılan sınavlar beş yıl süreyle geçerli olacak. Bu sürenin bitiminde sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri bir alt düzeye inmiş sayılacak, seviyeleri (C) düzeyinde olanların yabancı dil tazminatları kesilecek. Bu madde uyarınca yapılan sınavlara diğer mevzuatla yapılan atıflara ilişkin olarak da bu fıkra hükmü geçerlidir” hükmü yer almaktadır.

Yds’de Nasıl Başarılı Olunur?

YDS’ de başarı nasıl yakalınır ve puan nasıl yükseltilir. Çalışma teknikleri nelerdir, yds de hangi taktikler kullanılıyor. Yabancı dil sınavının kişiye sağladığı yararlar nelerdir. Başarıyı yakalamak isteyen memurlar, öğrenciler, üniversite çalışanları bu yazı sizler için.

YDS NEDİR

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir yabancı dil sınavdır. Daha önceleri uygulanan ÜDS ve KPDS sınavlarının da bu sınava dahil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere üniversiteler ve özel sektörlerde geçerliliği olan bir dil sınavıdır.

Sınav 80 sorudan oluşur. Yanlışlar doğruları götürmez ve soruları cevaplandırmanız için size tanınan süre 150 dakikadır.

Her doğru cevap 1.25’ lik bir puan seviyesine karşılık gelmektedir. Sınava herkes başvurabilir.

YDS PUAN TABLOSU

YDS den alınan puanların seviye olarak karşılıkları ve memurlar için ödenen yıllık dil tazminatı tutarı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

YDS PUAN SEVİYE MEMUR DİL TAZMİNATI

90-100 A 1500
80-89 B 600
70-79 C 300
60-69 D X
50-59 E X

YDS’ nin FAYDALARI

70 ve üzeri puan alan kamu kurumu çalışanları ve memurlar aldıkları puan seviyelerine göre dil tazminatı alırlar

Üniversitede araştırma görevliliği, yükseklisans, doktora ve öğretim elemanı olmak için gereklidir

Kpss-A bölümünden sınava giren adayların birçok puan türünün hesaplanması için YDS’ye girmesi gereklidir

Tıp fakültesi için YDS dil puanı geçerlilik hakkına sahiptir

Buradan da anlaşılacağı gibi yds puanına sahip olmak ayırt edici bir özelliğide beraberinde getirmekle birlikte, rakiplerinizle aranızı açmanıza ve nitelikli eleman olarak iş piyasasında bulunmanıza yardımcı olmaktadır.

YDS de Nasıl Başarılı Olunur

İyi bir sosyal ingilizceye sahip olmak bazen Yds gibi sınavlarda yetersiz kalabilir. Bu nedenle gramer ve okuma-anlama konusuna ağırlık göstermek gereklidir. Bu nedenle birinci önceliğimiz gereken zamanı ayırmamız olmalıdır.

Bir diğer önemli husus ise Yds sınav tekniklerini bilmektir. Her ne kadar iyi bir konuşma seviyesine sahip olsakta sınavda bizden istenilen cevaplar basit teknikler ile yanıtlanabilir.

3 temel bölümde çalışmalar gerçekleştirilir.

DİLBİLGİSİ

Burada kullanılacak en önemli yöntem yazarak çalımak ve ezberlemektir. Görsel öğrenme olarak adlandırılan yöntemler ile örneklerinizi kalıcı hale getirebilirsiniz. Akılda kalıcı kolay örnekler ile ezber yöntemlerinizi daha da geliştirebilirsiniz. Cümle kurmak çok önemlidir. Not ettiğiniz kelimeleri cümleler içinde kullanarak konuları pekiştirmeli ve sürekli tekrar etmelisiniz.

KELİME

Kelime en önemli bölümdür. Ne kadar çok kelime biliyorsak o kadar çok anlayabilir ve konuşabiliriz. Dilbilgisini bilmek bize doğru zamanları kullanmayı öğretir fakat kelime olmadan hiç bir anlam ifade etmez. Bu nedenle Yds ye yeni çalışacaklara bizim tavsiyemiz kelime kapasitelerini arttırmaları yönünde olacaktır. Kelimeler beraberinde yardımda getirir. Kelimenin olumlu yada olumsuz bir anlam ifade ettiğini bilmek o cümle hakkında bize yardımcı da olur. Kelime öğrenmek için başlıca gerekli materyal sözlüktür. Bir tane ingilizce-türkçe yada ingilizce-ingilizce sözlük edinmek önemlidir.

Ayrıca kağıtların bir tarafına kelimenin ingilizcesini diğer tarafına da türkçesini yazarak eğlenceli oyunlar yapabilir ve öğrenmeyi eğlenceli hale getirebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise fazlaca vakit geçirdiğiniz yerlere ingilizce kelimeler asmanızdır. Böylece oraya her gittiğiniz de o kelimeleri göreceksiniz ve bu şekilde daha kalıcı bir öğrenme gerçekleştirebileceksiniz.

OKUMA

Okuma çalışması ilk iki bölümde zayıf olanlar için tam bir ölümdür fakat bunun da kolay bir yöntemi var. hem türkçe hemde ingilizce haberler sunan sitelere girip önce türkçe haberi okuyup daha sonra da ingilizce haberi okuyarak ne anlatmak istediği hakkında bilgi sahibi olduğunuz için anlamayı kolaylaştırabilirsiniz. Okumak süreklilik gerektiren bir eylemdir. Okunan şeyler akıldan uçar gider fakat sağladığı fayda okuma hızınızın artması ve beraberinde kavrama hızınızın gelişmesi olacaktır. Bu nedenle Yds çalışmak isteyen arkadaşların düzenli olarak ingilizce yazılar okumaları önemlidir. Ilk başlarda anlayamayabiliriz ama önemli olan bu alışkanlığı edinmeye çalışmaktır.

Bunlara değinemekle birlikte unutmamalıyız ki hiçbir şey bir anda gerçekleşmez. Belirli bir zaman gereklidir. Taktikler veya teknikler sadece zamanı kısaltmamıza ve daha hızlı öğrenme yöntemleri geliştirmemize yardımcı olur.

YDS TEKNİKLERİ NELERDİR

Buraya kadar anlattığımız bölümde Yds ye nasıl çalışacağımızı olağan yollarla anlattık ve küçük tüyolar verdik. Fakat Yds de uzmanların tavsiye ettiği bir kaç yöntem mevcut bunları kısaca şöyle sıralayabiliriz.

1- Soruda neyin istendiğini bilmeli ve soru kalıplarını ezberlemeliyiz

2- Sizden istenen cevaplar soruların işaret ettiği yerleri gösterir böylece tüm paragrafı tekrardan okumak gerekmez

3- Şıkları eleyerek gitmek bir diğer yöntemdir. Dilbilgisi uyumu, noktalama işaretleri ve bağlaçlara bakarak eleme işlemini gerçekleştirebiliriz

4- Sorularda her zaman ipuçları verilir bu ipuçlarından hareket etmek bizi doğru cevaba götürecektir

5- Tense uyumuna öncelikle bakmak yanlışları elememizde yardımcı olacaktır

6- Yardımcı kaynaklardan veya uzmanlardan aldığımız küçük formülleri cevaplara öncelikli olarak uygulamak da yarar vardır. Anlamaya çalışmak bizi yavaşlatabilir

7- Paragrafları satır satır anlamaya çalışmak yerine geneli hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmak önemlidir. Daha sonra sorulan sorular ışığında ayrıntılı bakmakta yarar vardır

Bu ve benzeri yöntemler bizim hızımızı arttıracak ve sınavda belirli bir başarı seviyesi yakalamamıza yardımcı olacaktır. Ama unutmayalım ki İngilizce nankör bir dildir ve kullanmadıkça unutulur. Bu yüzden ingilizceyi hayatımızın bir bölümnde tutmalı ve puanlarımızı yukarılara çıkarmalıyız. Unutmayalım ki İngilizce puanları kamu kurumlarında her 5 yılda bir yenilenmesi gerekiyor. Bu nedenşe işi oldu bittiye getirip İngilizceyi boşverirsek öğrendiğimiz tüm bilgiler zamanla yok olup gidecektir.

Almanca YDS Kursu,istanbul Almanca YDS kursu,Almanca Kursu, www.almancaistanbul.com/, almancaistanbul

“http://www.osym2015.com/node/437”